Loopbaancoaching
We spenderen met z’n allen een groot deel van ons leven op de werkvloer. Velen werken om te leven: o.a. om rekeningen te betalen, je gezin te onderhouden, je woning te financieren, leuke activiteiten te doen en op vakantie te kunnen gaan. Met dat gegeven is het dan fijn als je met frisse moed en plezier naar je werk gaat. Maar wat als je baan je geen voldoening (meer) geeft en je er elke ochtend weer tegenop ziet? Als je ongelukkig bent op de werkvloer, kan dit na verloop van tijd erger worden en invloed hebben op andere aspecten in je leven. Het kan je relaties, je sociale leven en je mentale en fysieke gezondheid sterk beïnvloeden.
Misschien ben je wel tevreden in je huidige job, maar stel je je één of meerdere van volgende vragen: wat zijn mijn sterktes en valkuilen als werknemer? Wat wil ik? Wat kan ik? Waar kan ik groeien? Hoe kan ik mijn talenten nog beter inzetten? Welke job of werkgever past bij mij? Hoe geraak ik daar? Hoe leer ik grenzen stellen? Wat doe ik als de relatie met mijn baas spaak loopt? Waar wil ik de komende 15 jaar mijn ziel in leggen? Hoe re-integreer ik na afwezigheid? Hoe vind ik een betere work-life balance? Ik wil zelfstandige worden maar past dat wel bij mij? Hoe kan ik een burn-out of bore-out vermijden en mijn stressoren leren kennen?
Je loopbaancoach ondersteunt je in je zoektocht via een aantal gesprekken en (thuis)opdrachten waarin jullie samen verkennen waar je mee zit en waar je naartoe wil. Voorbeelden zijn beroepentesten, oefeningen over waarden en kerntalenten, visualisatie oefeningen, technieken in communicatie etc.
Je komt in aanmerking voor in totaal 7 uur loopbaancheques van VDAB als je in Vlaanderen of Brussel woont, momenteel voltijds of deeltijds werkt als werknemer of als zelfstandige, minstens 7 jaar werkervaring hebt (84 maanden, ongeacht wanneer en hoe deze ervaring opgebouwd is), en in de laatste 6 jaar nog geen loopbaancoaching hebt gevolgd.
Je 7 uur loopbaancheques worden opgedeeld in een pakket van 4 uur en een pakket van 3 uur. Je kan deze pakketten direct na elkaar opnemen of met een tussenpauze. Kies je voor een pakket van 4 uur, dan kan je binnen 6 jaar nog een tweede pakket van 3 uur volgen, op voorwaarde dat je op dat moment werk hebt. Kies je voor een pakket van 7 uur, dan kan je pas een nieuw pakket aanvragen na 6 jaar.
Meer informatie over loopbaancoaching vind je op de website van VDAB en loopbaancentrum Facet, met wie Dorien Zelderloo samenwerkt om deze begeleiding mogelijk te maken: loopbaancentrum-facet – loopbaanbegeleiding met zorg!
Voor een (gratis) telefonische kennismaking, of het inplannen van je traject meld je je aan via het contactformulier. Graag duidelijk vermelden of je recht hebt op loopbaancheques. Indien niet, kan je uiteraard ook aan de slag aan het reguliere tarief.
Burn-out coaching
1 op de 6 Vlamingen vertoont tekenen van burn-out. Toch hangt er veel taboe omheen. We durven niet zeggen dat we al maanden thuis zitten, weten niet goed hoe te herstellen, wijten alles aan de werksituatie, kunnen niet tot rust komen en blijven ons frustreren over het trage herstel.
In deze begeleiding leer je wat burn-out nu eigenlijk is en wat niet. Je komt erachter wat heeft bijgedragen tot je crash (zelden alleen het werk) en krijgt tips voor herstel. Samen met je coach ga je na hoe het zover is kunnen komen en wat anders moet en kan bij jezelf (patronen), je werk en je leven. Zo voorkom je dat dit nog eens gebeurt. Je bekijkt op welke manier je weer aan het werk kan van zodra dat aan de orde is. Op jouw maat en tempo vind je hier een begeleiding die het midden houdt tussen therapie (‘wat maakt dat het zover is kunnen komen?’) en coaching (‘wat doe ik nu met dat inzicht en vooruit met de geit’).
Deze coaching is gebaseerd op recent wetenschappelijk onderzoek. We bekijken burn-out holistisch. Dat wil zeggen dat naast het inzicht vergaren en coachen, ook overleg met je huisarts, doorverwijzing naar kinesist, osteopaat of andere lichaamsgerichte therapie flankerend kan helpen, net als oog voor beweging en voeding. Qua methodieken kunnen o.a. gesprekken, oefeningen, en toolboxen ingezet worden.
Businesscoaching
“Ik ben een kei in mijn vak maar krijg het niet verkocht. Ik vrees de dag dat ik door de mand zal vallen en ze doorhebben dat ik er niets van bak. Ik zou willen ondernemen maar ik kom er niet toe. Er klopt iets niet aan mijn businessmodel. Ik loop tegen bepaalde belemmeringen aan die het succes van mijn onderneming remmen. Bepaalde gebeurtenissen uit mijn leven houden tegen om succesvol ondernemer te worden.”
Deze en andere vragen pak je met je coach aan in businesscoaching.
Opgelet, wil je weten of een idee haalbaar is, een marktonderzoek doen of je netwerk uitbreiden? Dan kunnen o.a. UNIZO, Voka, Bryo, Vrouwennet vzw, en VLAIO je verder helpen. Wij kunnen je ondersteunen met de psychologische kant van de zaak.
Voor een eerste afspraak meld je je aan via het contactformulier.