Skip to main content

Meer informatie


Wij organiseren regelmatig workshops en trainingen maar brengen deze ook volledig op maat in jouw team of organisatie.

Mentaal welzijn, veerkracht, zelfzorg, stress en burn-out

Burn-out, iets psychisch? Stress, een teken van zwakte? Veerkracht, dat heb je of heb je niet? Zelfzorg, da’s in bad zitten met een bruisbal.


Wat komt aan bod?

Wetenschappelijk onderbouwde tips met een vleug humor.

“Burn-out, da’s alleen voor zwakken. Burn-out, da’s alleen de fout van de werkgever! Mijn burn-out, daar zwijg ik stillekes over!” Taboes genoeg. We komen te weten wat burn-out nu echt is (géén mentale aandoening), wat het verschil is met andere diagnoses, hoe te vermijden, genezen en voorkomen. Wat is zelfzorg? Hoe beslis je waar je je tijd mee vult? Hoe baken je dat af? Interactief en veilig gebracht. Je gaat naar huis met tips om meteen mee aan de slag te gaan.

Hoe doen we dat?

Plenair als lezing in grote groepen, of in workshopvorm in kleinere groepen.

Hoeveel kost dat?

Voor meer info & prijzen, mail of bel Dorien Zelderloo.

Leven en werken naar jouw talenten

Richt je werk en leven (meer) in naar je talenten en merk het verschil.


Wat komt aan bod?

Tijdens deze workshop leren we op een interactieve manier en in een veilige sfeer over het (grote) verschil tussen een talent en een competentie. We stellen jouw unieke combinatie talenten samen en zoeken een manier om specifiek op die talenten meer te gaan inzetten. Hierdoor krijg je niet alleen meer energie, je wordt ook beter in wat je doet.

De workshop is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en onder meer op het gedachtegoed van Luk Dewulf, positieve psychologie en sociaal constructionisme. Het resultaat is een positieve workshop waarbij ieder in zijn kracht gezet wordt.

Een echte boost voor je zelfvertrouwen én concrete handleiding van jezelf, om hiermee aan de slag te gaan vanaf nu, maar heel zeker ook voor je verdere leven.

Met deze thematiek kunnen we ook heel waardevol aan de slag in je bedrijf: Je mensen meer inzetten op hun talenten loont. Ze krijgen niet alleen meer energie, maar worden ook gewoon beter in wat ze doen. En jij weet als leidinggevende beter hoe je iedereen kan aansturen.

Het (grote) verschil tussen een talent en een competentie Wat zijn de talenten in het team? Leer jezelf en mekaar beter kennen. Wat is je handleiding? Waar moet je voor opletten? Kunnen we een manier vinden om iedereen al een klein beetje meer in te zetten op talenten?

Hoe doen we dat?

In de vorm van een lezing, een workshop of aan de slag met je team.

Hoeveel kost dat?

Voor meer info & prijzen, mail of bel Dorien Zelderloo.

Sterkere teams met de methodiek team(veer)kracht
Wat komt aan bod?

Ondernemingen zetten meer en meer in op teams. Slim, want teams brengen diverse talenten en ervaringen samen en zijn flexibeler. Maar wat als teams het plots moeilijk krijgen? Dan is een sterke veerkracht alles wat ze nodig hebben. En gelukkig, die kan je trainen met de methodiek Team(Veer)Kracht van het Vlaams Instituut Gezond Leven.

De Team(Veer)Kracht-methodiek ondersteunt teams zodat ze hun veerkracht behouden of versterken. Dat is belangrijk, want teamveerkracht stelt teamleden in staat om hun individuele en gemeenschappelijke kwaliteiten in te zetten om zich samen positief te kunnen aanpassen aan veranderingen en uitdagingen. Resultaat? Een goed functionerend team.

Hoe doen we dat?

De methodiek wordt gegeven door een opgeleide coach & arbeidspsycholoog die langskomt in je organisatie. Dat gebeurt in 4 sessies van telkens drie uur. Het hele team en de directe leidinggevende doen eraan mee.

De methodiek is er voor iedereen, uit alle sectoren. Goed om te weten: we zien een team als een groep mensen die van elkaar afhangen om een bepaalde taak uit te voeren. Het is dus meer dan de som van losse individuen.

Hoeveel kost dat?

Voor meer info & prijzen, mail of bel Dorien Zelderloo en kijk ook op https://www.gezondleven.be/projecten/teamveerkracht

Geweldloos communiceren: eindelijk landt jouw boodschap echt

Krijg je soms niet gezegd wat je echt wil? Laat je over je heen lopen? Of net omgekeerd: komt je boodschap soms harder aan dan bedoeld?


Wat komt aan bod?

Tijdens deze interactieve workshop leren we in veilige sfeer hoe we op een passende manier kunnen communiceren: niet onderdanig, maar ook niet agressief. Allerminst een geitewollensokkentechniek, wel een manier om op een directe én toch milde manier met elkaar te praten. We krijgen onze eigen behoeftes bij de ander gelegd, zonder te kwetsen en zonder afbreuk te doen aan de noden van de ander.

De methodiek is gebaseerd op de visie van Marshall Rosenberg.

Hoe doen we dat?

Dit aanbod kan in de vorm van een lezing of kleinere workshop.

Hoeveel kost dat?

Voor meer info & prijzen, mail of bel Dorien Zelderloo.

HOOGSENSITIVITEIT

Hoogsensitiviteit: een ziekte of talent? Kwaliteit of last? Zever of wetenschap?


Wat komt aan bod?

Wat is het, wat is het niet, welke verwarring en taboes zijn er? Hoe je werk en leven op (heel eenvoudige) wijze hier meer naar inrichten, zodat je beter in je vel zit. Hoe je werkplek anders inrichten zodat je HSP medewerker voluit tot zijn/haar recht komt?

Gebaseerd op recentelijk wetenschappelijk onderzoek en de vele getuigenissen in onze praktijk.

Hoe doen we dat?

Dit aanbod kan in de vorm van een lezing of kleinere workshop.

Hoeveel kost dat?

Voor meer info & prijzen, mail of bel Dorien Zelderloo.

Beter samenwerken: mijn en jouw handleiding

“Leer je theorieën goed, maar leg ze aan kant wanneer je in contact komt met de menselijke ziel”. (C. Jung)


Wat komt aan bod?

Dit aanbod is een ware must voor elke leidinggevende. Je krijgt concrete handvatten om het beste uit je medewerkers te halen en iedereen gemotiveerd te houden, gebaseerd op het MBTI gedachtegoed van gedragstherapeut C Jung. Je gaat naar huis met inzichten in je werktype, je omgang en communicatie met collega’s of leidinggevenden, en je rol in een team.

Hoe doen we dat?

We gaan aan de slag met jou en je team.

Hoeveel kost dat?

Voor meer info & prijzen, mail of bel Dorien Zelderloo.

Gedeelde teamwaarden
Wat komt aan bod?

Gedeelde waarden zijn de lijm van de samenwerking. Een kompas, een richting. We komen tot een 5-tal gedeelde waarden in het team. Waarom is het nuttig om teamwaarden te hebben? Wat kunnen we daarmee? Hoe komen we tot gedeelde waarden? Hoe maken we deze levend? Doen we van ‘practice what you preach’ of blijven ze dode letter? Dit is een actieve workshop met focus op samenwerking.

Ook voor groepspraktijk Juno deden we deze oefening. Onze gedeelde waarden zijn professionaliteit, warmte, passie, down to earth en toch ruimdenkendheid en menselijkheid.

Hoe doen we dat?

We gaan aan de slag met het volledige team.

Hoeveel kost dat?

Voor meer info & prijzen, mail of bel Dorien Zelderloo.

Zorg voor zorgverleners

‘You cannot pour from an empty cup’


Wat komt aan bod?

Als je werkt in de zorgverlening doe je dat vanuit een groot engagement en een warm hart. Je kiest ervoor om mensen te helpen en te begeleiden. Om dit werk (lang) te kunnen uitoefenen, is het belangrijk om ook aan je eigen veerkracht te denken en die regelmatig te boosten. Je kunt namelijk pas goed voor een ander zorgen wanneer je eerst goed voor jezelf zorgt. In dit groepsaanbod maken we tijd en ruimte voor onszelf als zorgverlener. We wisselen ervaringen uit over hoe goed voor onszelf als hulpverlener te zorgen, veerkracht bij te tanken en elkaar te ondersteunen.

Hoe doen we dat?

Dit kan als lezing of in een workshop binnen jouw organisatie.

Hoeveel kost dat?

Voor meer info & prijzen, mail of bel Livia Anquinet.