Skip to main content

Meer informatie


Je wordt regelmatig geconfronteerd met heftige emoties bij je patiënt en weet niet altijd goed hoe hierop te reageren. Een cliënt triggert thema’s die spelen in jouw eigen leven waardoor je steeds uit contact gaat. Je hebt een uitdagende casus waarin je vaak twijfelt aan je kunnen. Je stapt steeds in dezelfde valkuilen en wil je meer bewust worden van eigen blinde vlekken. Het zijn enkele supervisievragen waarmee je bij ons terecht kan.

Supervisie richt zich op je persoonlijke groei binnen je professionele rol. Je leert er op je eigen werkervaringen te reflecteren, je bewustzijn van eigen normen en waarden te vergroten en je professionele identiteit te ontwikkelen.

Supervisie geeft je zicht op welke werksituaties problemen (kunnen) opleveren, waar dit mee te maken kan hebben, welke emoties en ideeën die bij jezelf oproepen, hoe je ermee omgaat en welke alternatieven er zijn. Je wordt begeleid om je eigen vaardigheden, eigenschappen en tools zodanig te overdenken en te doorzien dat het leidt tot een effectiever en efficiënter functioneren, voor nu en in de toekomst. Alles begint bij begrijpen, waarna je bewuste keuzes kan maken rond veranderen en aanvaarden. Om uiteindelijk de weg in te slaan die juist voelt: jouw weg.

We bieden supervisie aan voor zorgverleners (o.a. psychologen, psychotherapeuten, artsen, kinesisten, verpleegkundigen). De aanpak en inhoud van een supervisietraject wordt afgestemd per situatie.